Babakozmetikumokat teszteltek a tudatos vásárlók

A vizsgált babafürdetők több mint fele tartalmazott problémásnak tartott tartósítószert és illatanyagot, és a popsikrémek keresett márkái is a lista alján végeztek.

2019. 05. 13. 16:30
null
Baby girl taking a bath Fotó: Csak Istvan www.facebook.com/csakistiphoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itthon kapható babafürdetőket és babapopsi krémeket vizsgált meg a Tudatos Vásárlók Egyesülete, hogy kiderüljön, vannak-e potenciális egészségügyi kockázatot jelentő összetevők a népszerű termékekben.

Kiderült: a vizsgált babafürdetők több mint fele tartalmazott problémásnak tartott tartósítószert és illatanyagot, és a popsikrémek keresett márkái is a lista alján végeztek, leginkább a potenciálisan allergizáló illatanyagok miatt.

A magasabb ár egyáltalán nem jó támpont a vásárlónak – állapították meg a fogyasztóvédők.

A szülőknek azt tanácsolják, hogy legalább két dolgot érdemes megjegyezniük, mégpedig azt, hogy illatosítónak és színezéknek nincs helye babatermékekben.

Ez alapján elgondolkodtató, hogy a babafürdetők közel 80 százaléka, a popsikrémeknek pedig a fele tartalmaz a címkén Parfum gyűjtőnéven szerepelő illatanyagot.

A csomagoláson a színezék – az élelmiszer-adalékokhoz (E-számokhoz) hasonlóan – kóddal szerepel az összetevők listáján, a Cl betűk mögött lévő ötjegyű szám jelöli őket.

A tesztelés alapján a legjobb fürdetőnek a Naobay Baby frissítő sampon és tusológél bizonyult, emellett a Babylove Sensitive babafürdető és a Töpfer Babycare fürdető & sampon is szorosan az élmezőnyben végzett.

A popsikrémek közül a legjobbnak a Lavera baba és gyermek bőrvédőkréme és a Babylove Pelenkakiütés elleni krém bizonyult. Szintén kiváló eredményt ért el a Töpfer babycare babaápoló popsikrém, és a Naobay baby popsikrém.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.