Ballagnak a NAV-osok is

Jakubász Tamás
2019. 05. 04. 18:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország több megyéjében is hirdetett a hét elején olyan ellenőrzéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amelyekben a ballagás alkalmához is szükséges tárgyakat kínáló vállalkozások kerültek a célkeresztbe. A virágüzletek mellett így az ékszerészek, az ajándékboltok és az édességkereskedők is szerepeltek helyenként a hivatal heti, megyei összesítőjében. Az interneten elérhető, adótraffipax elnevezésű kimutatás szerint bár a Jászságban tegnap befejeződtek az előre meghirdetett akciók, Baranyában a hét végén is tartanak az ellenőrzések, s ugyanez a helyzet Pest megyében, valamint Budapest egyes részein is. Az előrejelzés szerint Nógrádban a jövő héten kerülnek sorra az óra- és ékszerkereskedők, valamint az ajándékboltok.

Mint általában, az ellenőrök ezúttal is főként arra figyelnek, hogy a vállalkozások átadják-e vevőiknek a számlát, a nyugtát. De vizsgálja a hivatal azt is, hogy a gazdasági szereplők bejelentették-e alkalmazottjaikat, s lényeges, hogy az érintettek megfelelően használják-e on­line pénztárgépüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.