Banki bejelentés a Szép kártya lejárati határidőkről

Horváth Éva
2020. 03. 27. 20:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Széchenyi Pihenőkártya kibocsátója, az OTP Pénztárszolgáltató a globális koronavírus járvány miatt 2020. áprilisban és májusban elengedi az érintett kártyabirtokosai számára a 2017-ben a kártyákra utalt és még el nem költött juttatások után fizetendő 3 százalékos havidíjat – áll az intézmény tájékoztatójában.

A szolgáltató ezzel a lépésével szeretné támogatni a kártyabirtokosait, hiszen a juttatások felhasználási köre jelenleg jelentősen korlátozott.

Mint ismert, a jelenleg hatályos, a kártyák működését szabályozó kormányrendelet értelmében 2019. január 1-jét követően ezekre a kártyákra utalt összegek a juttatást követő második év május 31. után nem járnak le, hanem megmaradnak a kártyabirtokosok számláin.

A pénztárszolgáltató a jogszabály alapján – a most bejelentett elengedéstől eltekintve – havi 3 százalékos díjat, számít fel a 2 éve fel nem használt egyenlegek után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.