Befejeződött az elmúlt évtizedek legnagyobb pénzpiaci átalakítása

A Takarék-csoportnál három ütemben 126 hitelintézet, kilenc számlavezető rendszer és hat netbanki rendszer egyesült.

Forrás: MTI2020. 07. 09. 14:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az informatikai átállással sikeresen befejeződött a Takarék-csoport hétéves integrációs folyamata, amely az elmúlt évtizedek legnagyobb pénzpiaci átalakítása volt Magyarországon – közölte a pénzintézet az MTI-vel csütörtökön.

Felidézték: 2013 óta három ütemben 126 hitelintézet, kilenc számlavezető rendszer és hat netbanki rendszer egyesült, egy szervezetbe vontak össze 7000 munkatársat és több mint 3,4 millió gigabyte adatot mozgattak meg.

A korábbi takarékok és a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. teljes lakossági és vállalati hitel-, betét- és számlaállománya az új Takarékbankhoz került.

A jogelőd takarékszövetkezetek csaknem 60 évnyi termékfejlesztése, 60 ezer terméke egységesült. A számlavezető alaprendszerekből egyet tartottak meg, és alkalmassá tették a termékkínálat befogadására, illetve több millió számla kezelésére. Egységesítették a tájékoztató anyagokat, a telefonos ügyfélszolgálatot, és a fiókhálózat is közös arculatot kap – áll a közleményben.

Vida József elnök-vezérigazgató a közlemény szerint úgy fogalmazott, hogy a Takarékbank létrehozása nem cél volt, hanem eszköz ahhoz, hogy az 1,1 millió ügyfelet hatékonyan szolgálják ki. A munka az integráció lezárása után is folytatódik, hogy a Takarékbank hosszú távon megbízható pénzügyi pénzintézet maradjon – tette hozzá.

A frissített takarékszövetkezeti stratégia azzal számol, hogy a Takarék-csoport 2024-re tíz százalékra növeli a piaci részesedését, éves eredménye pedig elérheti a 30 milliárd forintot – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.