Befektetési célpont lett Magyarország

Magyar Nemzet
2020. 03. 06. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A makrogazdasági konszolidáció és befektetésösztönző környezet eredményeképpen Magyarország a világ egyik legjelentősebb befektetési célpontja lett – mondta tegnap György László, az Innovációs és Technoló­giai Minisztérium gazdaságstraté­giáért és -szabályozásért felelős államtitkára egy konferencián. A Joint Venture Szövetség rendezvényén az államtitkár közölte: tavaly 101 nagyberuházásról kötött megállapodást a kormány 1705 milliárd forint értékben, ami a bruttó hazai termék négy százalékát jelenti.

A távirati iroda tudósítása szerint György László arról beszélt, magas hozzáadott értékű beruházások valósulnak meg. Az iparon belül a ­high-tech szektor részaránya a hetven százalékot közelíti, amivel Magyarország meg­előzi Németországot, az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Ausztriát.

György László kiemelte: 2010-ben áttértek a patrióta és pragmatikus gazdaságpolitikára, vagyis a foglalkoztatás gerincét a hazai vállalkozások adják. A szakember az eredmények közé sorolta, hogy 2014 óta a valós hiány minden évben alatta maradt a tervezettnek, így eladósodás helyett csökkentették az államadósságot. A magyar gazdaság sokkal ellenállóbb lett, mint 2008-ban volt, Magyarország növekedési bajnok az Euró­pai Unióban.

Az ­államtitkár kitért rá, hogy a magyar ipari teljesítmény régiós és uniós szinten is kimagasló, 2013 óta a lengyelekkel holtversenyben a leggyorsabban nő, miközben a német ipari termelés 2019-ben már zsugorodott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.