Belgyógyászt hívnak sürgősen az adóhivatalba

A jelentkezőknél a szaktudás mellett fontos a szabálykövetés és a konfliktuskezelési képesség is.

2021. 04. 22. 8:37
null
Nem lehet elégszer elismételni, hogy a rosszindulatú daganatos, urológiai (és minden más) eredetű megbetegedéseknek rendszeres orvosi konzultációval lehet elejét venni Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az nemigen lephet meg senkit, ha a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizori, adóvégrehajtói vagy pénzügyőri pozíciókat hirdet meg, miként ma már az sem számít különösebben kirívónak, ha például informatikusokat keres a szervezet. Szép számmal akadt azonban mostanában szokatlannak nevezhető álláshirdetés a NAV honlapján. Bizonyosan ilyen volt a nyelvészeknek, kommunikációs szakembereknek kiírt – és igen nagy érdeklődést kiváltó – pályázat, akárcsak a grafikusoknak szóló hirdetmény. A legújabban pedig orvosra, belgyógyászra jelentkezett igény a szervezetben.

A felhívás szerint

határozatlan idejű munkavállalói jogviszonyban, teljes munkaidőben alkalmazna orvost az adóhivatal, mégpedig tulajdonképpen üzemorvosként.

A szakembernek a fővárosban kellene dolgoznia, és széles körű egészségügyi ismeretekkel kell rendelkeznie. Járóbetegek vizsgálata, kezelése mellett hasi ultrahang készítése is szerepel a feladatok között, miként az egészségfejlesztési programokban való részvétel is. A NAV-nál az helyezkedhet el, aki hároméves belgyógyász szakorvosi gyakorlattal rendelkezik, és az utóbbi időben évi kétszáz ultrahang-vizsgálatot végzett el.

A szakmai elvárások mellett más típusú követelményeket is támaszt az adóhivatal a jelentkezőkkel szemben. Ilyen például, hogy a jelentkező lelkiismeretes legyen, rendelkezzen megfelelő helyzetfelismerési képességgel,

fejlett legyen a társas és az érzelmi intelligenciája, emellett eredményorientált módon végezze a munkáját. Elengedhetetlen még a fejlett szóbeli és írásbeli kommunikációs készség, valamint az, hogy a pályázó jól kezelje a konfliktusokat, és kövesse a szabályokat, ugyanakkor diplomatikus is legyen.

Az állásra április 26-ig lehet jelentkezni, mégpedig elektronikus úton. A NAV néhány nap alatt döntést is hoz arról, kit vesz fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.