Bevált a Szép-kártya mint válságkezelő eszköz

Erős nyári szezont zárhat a belföldi turizmus – erre utalnak a Széchenyi Pihenőkártyák legújabban közölt szezonális költési adatai is.

2020. 08. 14. 20:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejött a kormány válságkezelő intézkedése a turizmusban: a több mint másfél millió Szép-kártya birtokosai a nyár első két hónapjában közel 40 százalékkal több pénzt költöttek el a pihenőkártyákról rekreációra, szabadidős kikapcsolódásra, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban.

Feljött A Dél-Dunántúl

A legnagyobb kártyakibocsátó cég, az OTP Pénztárszolgáltató közölte lapunkkal a friss szezonális összegzésüket. A kártyás költések ráerősítettek, hogy a legkedveltebb vidéki célpontok idén a Balaton, valamint az észak-alföldi és a dél-alföldi régiók.

A kafetériáról való költekezés szempontjából a dél-dunántúli régió népszerűsége nőtt a legnagyobbat, ahol idén júniusban és júliusban 57 százalékkal több pénzt hagytak a nyaralók a pihenőkártyák révén, mint tavaly, de a Balatonon is közel másfélszeresre rúgtak a kiadások. Az OTP Szép-kártyabirtokosok több mint százmilliárd forintot költöttek az év első hét hónapjában, ennek közel fele a két nyári hónapra esett.

Segítség a dolgozóknak

A társaság megjegyzi: a belföldi nyaralási tervek megvalósítását segítették azok a munkáltatók, akik a korábbi éveknél magasabb béren kívüli juttatásokat utaltak munkavállalóiknak. Ez az OTP-nél a cégek részéről idén június-júliusban hatvan százalékkal magasabb hozzájárulást jelentett a dolgozók pihenéséhez, a Szép-kártyákról kiadott összegek végül a belföldi turizmusban jelentkeznek. A jelentős növekedés nagyban köszönhető a belföldi turizmus és vendéglátás megsegítését célzó tavaszi rendkívüli jogszabályváltozásoknak, amelyek szerint idén a szokásosnál sokkal kedvezőbb adózás mellett jóval nagyobb összeget lehet a Szép-kártyákra utalni – állapították meg.

Éberling András

– Azt látjuk, hogy idén a megszokottnál is többen pihenik ki itthon, belföldön a zűrzavaros tavasz fáradalmait. Erre enged következtetni, hogy kártyabirtokosaink a nyár első két hónapjában 47 milliárd forintot költöttek pihenésre, feltöltődésre, ami 38 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte lapunkkal Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Szép-kártyát kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Több mindenre költöttek

Kiderült: az idén nemcsak többet, hanem több mindenre is költöttek a kártya birtokosai, amit a tranzakciószámok 11 százalékos emelkedése is mutat. Emellett a belföldi nyaralási kedv a vendéglátókat és kereskedőket is ösztönözte, idén a nyári hónapokban ugyanis csaknem kétszer annyian szerződtek és váltak elfogadóhellyé, mint tavaly ilyenkor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.