Bevonják a fiatalokat a hulladékok összegyűjtésébe

Magyar Nemzet
2020. 02. 21. 7:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hulladékmentesítési pályázatot írt ki a kormány egyetemistáknak. Az illegális hulladéklerakás felszámolása – szankciók és eszközök című pályázatra magyarországi egyetemek osztatlan, illetve alap- és mesterképzéseiben részt vevő, nappali vagy levelező tagozatos, aktív jogviszonyú hallgatói jelentkezhetnek – jelentette be Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára. A jelentkezőknek a hulladékfelszámolást, illetve az illegális hulladéklerakás megelőzését és büntetését szolgáló eszközöket kell vizsgál­niuk és bemutatniuk.

A bírálatnál előnyként értékelnek minden új ötletet, amely ezekhez a célokhoz közelebb visz, vagy a szankcio­nálás lehetőségeit nemzetközi összevetésben elemzi, illetve a magyar jogrendszer más büntetési szabályait vizsgálja a kiíráshoz kapcsolódva. A pályaműveket március 30-ig várják. A bírálóbizottság több nyertest is kihirdethet a helyezésekre, illetve különdíjat is oszthat.

Az első helyezett 300 ezer forintos, a második 200 ezer forintos, a harmadik 100 ezer forintos vásárlási utalványt kap. A különdíjas pályázatért szakkönyveket adnak – közölte az államtitkár. Kiemelte: az illegális hulladéklerakás felszámolásával a kormány magas szinten, szakértői munkacsoport segítségével foglalkozik, de a pályázattal a fiatalokat is szeretnék bevonni a megoldásba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.