Bodó Sándor: Nagyon népszerű lesz a foglalkoztatást ösztönző program

Az államtitkár elmondta: a támogatásra június 1-ig lehet pályázni, de arra számítanak, hogy a keret néhány hét, vagy hónap alatt kimerül.

Forrás: MTI2020. 02. 04. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Égnek a vonalak” az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM), olyan sokan érdeklődnek a tárca új, a foglalkoztatás ösztönzésére indított programja iránt – mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár közölte: az országos átlagnál magasabb munkanélküliségi rátával rendelkező régiókban indították el a programot, amelyben a pályázó kkv-k vállalják, hogy legalább 3, legfeljebb 15 fővel növelik a foglalkoztatottak számát. Konkrétan az észak-alföldi, az észak-magyarországi, a dél-dunántúli vagy a dél-alföldi régióban működő vagy újonnan létrehozott telephelyekről van szó.

A programra 12 milliárd forint áll rendelkezésre. A támogatás mértéke két teljes évi bérköltség 70 százaléka kisvállalkozások és 60 százalék a közepes vállalkozások esetén. A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 8 millió, maximum 90 millió forint – mondta az államtitkár.

Hozzátette, a támogatásra június 1-ig lehet pályázni, de arra számítanak, hogy a keret néhány hét–, vagy hónap alatt kimerül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.