Bőny melletti szélparkot vett egy energetikai szolgáltató

Magyar Nemzet
2019. 05. 29. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárta az Alteo-csoport az áprilisban megkezdett szélerőművi akvizícióját, amelynek értelmében tegnap a társaság tulajdonába került az Euro Green Energy Fejlesztő és Szolgáltató Kft. százszázalékos üzletrésze a Raiffeisen Energiaszolgáltató Kft.-től. Ennek eredményeként a vállalatcsoport egy 13 toronyból álló, 25 megawatt (MW) összteljesítményű szélerőműparkot tudhat magáénak, amely a Győr-Moson-Sopron megyei Bőny térségé­ben található.

A szélerőműpark megvásárlásával az Alteo csaknem megduplázta megújuló energiaforrásokat hasznosító portfóliójának kapacitását, amely meghaladja majd az 55 MW-ot. A bőnyi szélerőműpark által megtermelt villamos energiát a társaság a kötelező átvételi rendszerben (kát) értékesíti majd az engedélye kifutásáig, de ezt követően is hatékonyan működteti az erőművet portfóliójának részeként, saját szabályozó központjának segítségével. Az Alteo emellett megközelítőleg 50 megawattos földgáz-erőművi kapacitást is üzemeltet.

A beruházást az Alteo részben a március 25-én lezárult, kétmilliárd forintos zártkörű tőkeemelés során befolyt összegből finanszírozta. A mostani beruházással kezdetét vette a tőkeemeléskor befolyt összeg lekötése. A tőkeemelés kapcsán a vállalat előrevetítette, hogy a további projektlehetőségek javarészt ugyancsak megújuló energetikai beruházások, befektetések, amelyek között vegyesen találhatók akvizíciók és zöld-, illetve barnamezős fejlesztések.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.