Bővült a GB & Partners befektetéseinek köre

Magyar Nemzet
2019. 10. 24. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új céggel lett színesebb a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő által kezelt Exim-tőkealapok portfóliója. A GB & Partners Tőkealap-kezelő több lépcsőben, összesen hétszázmillió forintot fektet a cégbe, amelyet az Asura Technologies nemzetközi térnyerésének finanszírozására, illetve további szoftvermegoldások fejlesztésére fordít. Az Asura Technologies okosparkolási, forgalommenedzsment-, illetve videóanalitika-alapú biztonsági szoftvereivel teljes mértékben illeszkedik az alapkezelő befektetési koncepciójába, miszerint portfóliójában fontos szerepet szán a smart city megoldásokat szállító vállalkozásoknak.

Az Asura Technologies 2017 márciu­sában alakult, mesterséges intelligencián alapuló, könnyen integrálható, kamerafüggetlen videóanalitikai rendszereket és rendszámfelismerő szoftvert fejleszt közlekedésbiztonsági, jármű-azonosítási és általános biztonságtechnikai alkalmazásokhoz. Kulcsrakész alkalmazásaik komolyabb programozást igénylő integráció nélkül illeszthetők új vagy már működő rendszerekhez, így biztosítva a valóban okos, új generációs megoldások gyors és költséghatékony üzembe helyezését. A szoftver teljes egészében magyar tőkéből és magyar szakemberek munkájával jött létre. A cég első fejlesztése az Asura Recognition Unit rendszámfelismerő rendszer.

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő az alap – az Eximbankkal közösen kialakított – befektetési politikájának megfelelően olyan magyar vállalkozásoknak biztosít fejlődési lehetőséget, amelyek az exportra helyezik a hangsúlyt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.