Budapest nyerte el a kontinens legjobb úti célja címét

A győzelem elsöprő – fogalmazott az EBD a díj elnyeréséről szóló, a hazai kampányt menedzselő Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központnak (BFTK) küldött értesítőjében.

Magyar Nemzet
2019. 02. 06. 6:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest nyerte el a legjobb európai úti cél megtisztelő címét a European Best Destinations (EBD) szavazásán. A magyar főváros olyan városokat előzött meg a tegnap délben záruló voksoláson elért több mint 62 ezer szavazatával, mint Athén, Braga, Bécs, Brüsszel, Dinan, London, Genf, Párizs, Pozsony, Metz, Sainte-Maxime, Cavtat, Monte Isola, Firenze, Kotor, Málaga, Riga és Poznan.

– Korábban egyik díjnyertes európai úti cél sem részesült ilyen nemzetközi támogatásban, azaz szerezhetett ennyi szavazatot saját országán kívül. A Budapestre voksolók 77 százaléka Magyarországon kívüli országból származik, főként az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból. A győzelem elsöprő – fogalmazott az EBD a díj elnyeréséről szóló, a hazai kampányt menedzselő Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központnak (BFTK) küldött értesítőjében.

A szervezet tíz éve mutat irányt a világutazóknak, szorosan együttműködve a kontinens legnagyobb turisztikai hivatalaival, turisták tízmillióinak segítséget nyújtva a megfelelő úti cél kiválasztásában. A BFTK közölte, évről évre nő a magyar fővárosba látogatók száma, ráadásul a vendégek egyre hosszabb időt töltenek nálunk.

A mostani elismerést könnyű kézzelfogható előnyökre váltani: elég a 153 országból származó csaknem félmillió szavazóra gondolni, akik figyelemmel követték a voksolást és azt, hogy hova érdemes legközelebb repülőjegyet váltani.

A legjobb európai helyszín egész évben szerepel a legrangosabb nemzetközi utazási, gazdasági és életmódmagazinokban, utazási portálokon és számos egyéb felületen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.