Célegyenesben az egri gyorsforgalmi út kivitelezése

Magyar Nemzet
2019. 09. 23. 15:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült az M25-ös autóút – amely az M3-as autópálya és Eger között teremt kapcsolatot – főpályájának aszfalt alap- és kötőrétegének nagy része, így a befejező munkának számító padkaépítésnek, valamint a rézsűs felületek humuszolásának is nekikezdtek a kivitelezők. A közeljövőben a szalagkorlát és a vadvédő kerítés építésére kerül sor – értesült a Kékesonline.hu.

Jelenleg az M25-ös autóút harmadik ütemének munkálatai zajlanak. Az első ütem kivitelezése tavaly augusztusban befejeződött: elsőként Andornaktálya elkerülő útja épült meg, valamint az Eger déli részén futó főutat újították fel. Ezt követően a második ütemet tavaly novemberben helyezték forgalomba, amivel az új nyomvonalon épülő M25-ös autóút négy kilométeres északi szakaszát vehették birtokba a közlekedők Eger és Andornaktálya között. A déli, harmadik ütem építési munkálatai 2018 márciusában kezdődtek el az M25-ös autóút 15. kilométer szelvényéig az M3-as autópálya és az M25-ös átadott északi üteme között.

Mindezekkel a fejlesztésekkel az M25-ös autóút kétszer két sávos gyorsforgalmi kapcsolatot teremt Eger és az M3-as autópálya, azaz Heves megye székhelye és a főváros között. A déli ütem építésének következő fontos lépése idén ősszel a 3-as főútnál épülő korrekció és műtárgy forgalomba helyezése lesz. Ezzel az M25-ös autóút elkészült szakaszait már össze lehet kötni a jelenlegi 3-as főút helyén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.