Csak a plüssnyúl a megfelelő ajándék

2019. 04. 15. 17:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óva intenek az élő állat húsvéti ajándékozásától az állatvédők, akik évről évre tapasztalják, hogy sok esetben az ünnepek után néhány héttel a megunt állatoktól durva módon próbálnak megválni a felelőtlen vásárlók. Tipikus, hogy miután elmúlt a szőrmók fölött érzett újdonság és lelkesedés érzése, nyűggé válik a családnak az állat táplálása, zavaró lesz a lakást piszkító szőrzet, a rendszeresen keletkező ürülék vagy az állatok szaga. Sokan ráadásul allergiásak az élő állat szőrére, tollára, ami csupán az együttélés során derül ki.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület azért adott ki figyelmeztetést, mert az elmúlt években többször találkoztak olyan esettel, hogy a megunt kisállatokat dobozba zárva az út szélére dobták ki, vagy a díszhalaktól a lefolyón keresztül váltak meg, a madarakat meg sokan egész egyszerűen kieresztik a kalitkából. Egy etetéshez szokott háziállat ember nélkül életképtelen, ha utcára dobják, abba nagy eséllyel bele is hal – figyelmeztetnek. Ráadásul tudni kell, hogy a megunt házi kedvenc kidobása Magyarországon bűncselekménynek minősül, amelyért letöltendő börtönbüntetés is kiszabható.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi központja idén is próbál segíteni az ünnepek utáni kidobásra ítélt tappancsosoknak. Húsvét után egy hónapig, ha semmilyen más megoldás nincsen, utcára dobás helyett díjmentesen befogadnak minden szerencsétlenül járt „ünnepi” nyulat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.