Csak a szentestét kell ledolgozni szombaton 2021-ben

Mindössze egy munkanapot kell szombaton ledolgozni 2021-ben, így jövőre öt háromnapos és egy négynapos hosszú hétvége lesz.

Magyar Nemzet
2020. 05. 14. 15:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze egy munkanapot kell szombaton ledolgozni 2021-ben, így jövőre öt háromnapos és egy négynapos hosszú hétvége lesz – nyilatkozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára, ismertetve a Magyar Közlönyben a jövő évi munkanap-áthelyezésekről szóló rendelet tartalmát.

Emlékeztetett: a munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását évenként rendelet szabályozza, amelynek megalkotása az Innovációs és Technológiai Minisztérium feladatkörébe tartozik. Jövőre a munkanapok átrendezése egyedül a szenteste napjával kapcsolatban indokolt, december 24-ét két héttel korábban, december 11-én, szombaton kell majd ledolgozni.

Így összesen öt háromnapos hosszú hétvégével számolhatnak a munkaadók és munkavállalók: hétfőre esik a pünkösd, a mindenszentek és a karácsony második napja mellett március 15., míg augusztus 20. péntekre. A következő esztendő egyetlen négynapos hosszú hétvégéje húsvétkor lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.