Csak minden második utas köt biztosítást

Magyar Nemzet
2019. 06. 05. 18:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyáron pörög fel a legjobban az utasbiztosítások piaca, ám a külföldre látogatók közül továbbra is csak nagyjából minden második utas szerződik egy esetleges betegség, baleset vagy poggyászkár kockázatainak kivédésére, a károk kompenzálására – állapítja meg közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Sokan nincsenek tisztában azzal sem, miben segít az európai egészségügyi kártya. Pedig ajánlatos tudni, hogy ennek segítségével a magyar utazó Európában is csak ahhoz a szolgáltatáshoz juthat hozzá ingyenesen, amelyet az adott tagállam a saját, magán-egészségbiztosítással nem rendelkező állampolgárának biztosít – hívja fel a figyelmet a Mabisz.

Hozzátették, hogy a kiegészítő szolgáltatások közül a gépjármű-asszisztencia mellett egyre népszerűbb az útlemondási, illetve az útmegszakításra kiterjedő szolgáltatás. Ez utóbbi esetében az utazás fennmaradó részére vonatkozó utazási díjat térítik vissza. Az asszisztenciaszolgáltatás, a telefonos ügyfélszolgálat a nap 24 órájában rendelkezésre áll, a hívásokat magyar nyelven fogadják, és a partnerirodák segítségével gondoskodnak a gyors kiszolgálásról.

A biztosítás, a díjfizetést is beleértve, néhány perc alatt megköthető interneten, okostelefonon vagy akár bankjegykiadó automatán keresztül is. Emellett természetesen a biztosítások elérhetőek a hagyományos csatornákon, a biztosító irodájában, közvetítőjénél, utazási irodákban is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.