Csaknem 15 milliárd forintos beruházás két bajor cégtől

A német tartományok közül Bajorország Magyarország első számú gazdasági partnere.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 12. 16. 11:00
null
Szijjártó Péter Münchenben tárgyalt a napokban Fotó: KIRALY MARTON KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két bajor vállalattal állapodott meg a magyar kormány újabb magyarországi beruházásokról – adta hírül közösségi médiaoldalán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzéséből kiderül: az egyik cég a Rosenberger, ami az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító az autóiparban, és már most is négyezer embernek ad munkát Magyarországon. A szerdai megállapodásnak megfelelően a vállalat egy 13,5 milliárd forintos beruházásba vág bele, amihez a kormány 3,7 milliárd forintos támogatást biztosít.

Münchenben tárgyalt a magyar külgazdasági és külügyminiszter

Mindez azt jelenti, hogy a Rosenberger összesen százötven új munkahelyet hoz létre Nyírbátorban, Jászárokszálláson és Jászberényben. Külön jelentőséget ad a megállapodásnak, hogy a jászberényi fejlesztés nyomán azok a családok kapnak új munkalehetőséget, akik az Electrolux kapacitás leépítése miatta nehéz helyzetbe kerültek a térségben – részletezte a miniszter.

A másik megállapodás a Knaus Tabberttel köttetett, ami Európa vezető lakókocsi- és lakóautó-gyártója. A vállalat évente több mint nyolcezer lakókocsit gyárt le a Nógrád megyei Nagyorosziban, és most egy 1,3 milliárd forintos fejlesztés keretében növeli a kapacitását, valamint megkezdi az önjáró lakóautók gyártását is. Ehhez a beruházáshoz a kormány ötszázmillió forintos támogatást biztosít, amiért cserébe vállalat négyszáz magyar munkahely védelmére ad garanciát a világjárvány közepén.

Ezek a megállapodások mind megerősítik Magyarország és Bajorország gazdasági kapcsolatait. A német tartományok közül Bajorország az első számú gazdasági partnerünk, ahonnan a második legtöbb beruházás érkezik Magyarországra – emelte ki Szijjártó Péter.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.