Csökkenéssel indult a hét a börzéken

Magyar Nemzet
2020. 05. 05. 8:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,72 százalékos csökkenéssel, 34 576,84 ponton zárt hétfőn, a részvénypiac forgalma 13,8 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült – áll a távirati iroda összefoglalójában.

– Az európai kereskedést kockázatkerülés jellemezte, az amerikai részvénypiacok is negatív tartományban nyitottak – mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Szerinte a romló technikai képen túl elsősorban az Egyesült Államok és Kína között ismét kiéleződő geopolitikai feszültség emelhető ki ennek okaként, illetve a negatív amerikai járványügyi hírek, amelyek ugyancsak óvatosságra intették a piacokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.