Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten

Csökkenő forgalom mellett gyengült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 39 704,61 ponton zárt pénteken, 1268,73 ponttal, 3,1 százalékkal alacsonyabban előző heti záróértékénél.

Forrás: MTI2019. 02. 10. 11:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részvénypiac heti forgalma 44,9 milliárd forint volt az előző heti 57,5 milliárd után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében kiemelte: a Richter csütörtök hajnalban tette közzé a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó gyorsjelentését, amelyben a bevétel meghaladta a piaci várakozást, de a profitot csökkentette az Esmya gyógyszer miatti értékvesztés. A befektetők heves eladási hullámmal reagáltak a veszteségleírásra, csütörtökön 3 százalék feletti mértékben esett a gyógyszergyártó árfolyama, és pénteken sem tért magához, bár ebben a negatív nemzetközi befektetői hangulatnak is szerepe volt.

Az elemzésben kitértek arra is: az OTP Bank szerda reggel jelentette be, hogy adásvételi szerződést írt alá a Societe Generale Csoport moldáv leánybankja, a Mobiasbanca 87,85 százalékos részesedésének megvásárlásáról. A moldáv bank piaci részesedése 13,3 százalék, ezzel az ország negyedik legnagyobb bankja. A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor. A Mobiasbanca eszközállománya 2017-ben mintegy 600 millió euró volt, míg nettó nyeresége 13 millió euró.

A héten a Richter árfolyama 5,2 százalékkal esett, pénteken 5565 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 8,5 milliárd forintot.

A Mol 3,78 százalékkal esett a héten, pénteki záróára 3160 forint, heti forgalma több mint 6,5 milliárd forint volt.

Az OTP 2,0 százalékkal gyengült, a hét utolsó kereskedési napján 11 270 forinton zárt, heti forgalma több mint 15,7 milliárd forintot ért el.

A Magyar Telekom 0,11 százalékkal erősödött a héten, pénteken 469,5 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3886,60 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 45,67 ponttal, 1,16 százalékkal alacsonyabban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.