Díjat kapott a magyar utazási kampány

A kormány a belföldi turizmust a Kisfaludy-program révén, több száz milliárd forintos szálláshely-fejlesztés révén is támogatja.

2019. 03. 09. 12:30
null
Tihany, 2016. június 8. Házak a Tihanyi-félszigeten, a bencés apátság közelében 2016. június 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ egyik legnagyobb turisztikai kiállításán, a Berlinben zajló Nemzetközi turizmusbörzén (ITB) díjazták a magyarországi belföldi turizmust népszerűsítő kampányt – hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A mintegy 160 ezer látogatóval számoló berlini rendezvény a világ egyik vezető turisztikai kereskedelmi vására, ahol 180 ország tízezer kiállítója mutatkozik be, az egyhetes esemény alatt közel 7 milliárd eurónyi üzletet kötnek a résztvevők. Számos iparági szereplő is megméreti reklámmegoldásait, a szállodáktól a turisztikai régiókon át a légitársaságokig.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az MTÜ díjazott reklámfilmjeit, melyekért a Lounge Design felelt, két kategóriában is elismerték. A magyarországi barangolást és a minőségi belföldi időtöltést népszerűsítő filmekkel tavaly ősszel találkozhatott a nagyközönség, azokban a hazai látnivalók, ismertebb és kevésbé ismert turisztikai élménypontok, a különféle régiókban található rejtett kincseink felfedezésére ösztönözték a családosokat, a fiatalokat és az idősebbeket.

Az ügynökség több, a belföldi utazásokat népszerűsítő kampányt folytatott a magyarországi piacon, az akciók eredményessége már számokban is megmutatkozik. Tavaly jelentősen megugrott a hazai turisták által eltöltött vendégéjszakák száma, és a korábban kevésbé népszerű turisztikai helyszínek is felkerültek a keresett utazási célpontok közé. A kormány a belföldi turizmust a Kisfaludy-program révén, több száz milliárd forintos szálláshely-fejlesztés révén is támogatja – emlékeztetett az MTÜ.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.