Domokos László: Magasabb fokozatba kapcsoltuk a Számvevőszéket

Több mint 60 százalékkal, közel 1350-re növelte az ellenőrzött szervezetek számát az Állami Számvevőszék 2019-ben – emelte ki az ÁSZ elnöke évértékelésében.

Forrás: MTI-OS2019. 12. 29. 9:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 60 százalékkal, közel 1350-re növelte az ellenőrzött szervezetek számát az Állami Számvevőszék 2019-ben – emelte ki Domokos László évértékelésében.

Az ÁSZ elnöke leszögezte: a 2019-ben nyilvánosságra hozott jelentésekben az ÁSZ mintegy 1200 javaslatot tett és további több mint 200 figyelemfelhívó levelet küldött az ellenőrzötteknek a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok kijavítása érdekében. Az ÁSZ idén 32 elemzést tett közzé, öntesztjeit pedig több mint 3500 alkalommal vették igénybe a közszféra szervezetei. „Több ezer ponton járultunk hozzá a közpénzügyek fejlesztéséhez 2019-ben” – összegzett Domokos László.

Fotó: Havran Zoltán

Kiemelte: a magyar gazdaság fenntartható kifehérítése a korrupció elleni rendszerszintű fellépést támasztja alá. Mint mondta: „A stabil áfabevétel a fenntartható kifehérítés és a fenntartható gazdasági növekedés kulcsa. A munkát terhelő adók – így a személyi jövedelemadó – fokozatos csökkentése viszont alapvető versenyképességi kérdés.”

Az ÁSZ elnöke rámutatott: szükséges az egészségügy finanszírozásának és az ellátórendszer struktúrájának az átalakítása. Az ÁSZ elnöke azt is elmondta: a közszféra belső ellenőrzése változásért kiált, illetve 2020-ban lesz 150 éve, hogy létrejött az első önálló magyar Állami Számvevőszék – olvasható az Állami Számvevőszék közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.