Drasztikus volt a csökkenés a vendégéjszakák számában

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 97 százalékkal kevesebb volt mint egy évvel korábban.

Magyar Nemzet
2020. 06. 05. 9:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vendégéjszakák száma áprilisban 97 százalékkal csökkent a koronavírus-járvány hatására – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma közzétett adataiban. A külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken – szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőház-telepeken, valamint közösségi szálláshelyeken – eltöltött éjszakák száma 99, a belföldi vendégek által eltöltötteké 95 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 97 százalékkal kevesebb volt áprilisban mint egy évvel korábban.

A panziókban az átlagosnál kisebb, 81 százalékos volt a visszaesés. A vendégéjszakák száma Budapesten és a Balaton régióban az előző év áprilisi értékének az egy százalékát sem érte el. A szálláshelyek felében nem volt vendégforgalom.

Január-áprilisban az előző év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyek 43 százalékkal kevesebb, összesen 4,2 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 44, a belföldi vendégek 42 százalékkal kevesebb (2,1 millió, illetve 2,1 millió) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 39 százalékkal csökkent, és 83 milliárd forintot tett ki az adott időszakban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.