Drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont a 4iG

Magyar Nemzet
2021. 01. 27. 9:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adásvételi szerződést kötött a 4iG Nyrt. a Rotors and Cams Zrt. (RaC Zrt.) 24 százalékos kisebbségi részvénycsomagjának megvásárlására. A cég szakmai befektetőként jelenik meg a társaságban, a tulajdonszerzés célja szoros szakmai együttműködés kialakítása a vállalatok között az egyedi pilóta nélküli repülőeszközök (UAV) informatikai és K+F központú fejlesztésében. Az ipari, mezőgazdasági, tudományos és védelmi célú rotor meghajtású drónok tervezésével, gyártásával foglalkozó Rotors & Cams a drónok elleni védelemre is kínál megoldásokat, 2020. évi árbevétele eléri a 4,3 milliárd forintot – közölte a 4iG.

A RaC főként a térképészet és térinformatika, ipari diagnosztika területén nyújt kiegészítő szolgáltatásokat. A multirotoros drónok polgári és védelmi, valamint tudományos célú felhasználásra is alkalmasak. A kőbányai központtal működő cég jelenleg 17 főnek biztosít munkát. A 4iG a távérzékelési adatok mesterséges intelligenciával való adatfeldolgozásában, az ipar 4.0 megoldások és az informatikai képalkotás különböző területein is számos olyan stratégiai pontot lát, amelyek szinergikus növekedési lehetőséget biztosítanak a társaságoknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.