Egy hónap alatt 15 ezerrel csökkent az álláskeresők száma

Egy hónap alatt több mint hatvanezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

Magyar Nemzet
2021. 04. 27. 9:30
null
20200417 MN Budapest Vajda Papír gyártósor,papírgyártás,csomagolás,szállítás Magyar Nemzet fotó:Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április végére tizenötezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma egy hónap alatt. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint a tavaly júniusi mélyponthoz viszonyítva közel kilencvenezerrel kevesebben vannak munka nélkül – közölte Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a foglalkoztatási adatok javulása főként a gazdaságvédelmi intézkedéseknek, a bértámogatási programoknak és az adókedvezményeknek köszönhető. A gazdaság fokozatos újraindítása további élénkülést hozhat a munkaerőpiacon.

– Jól mutatja a magyar válságkezelés sikerességét, hogy egy hónap alatt több mint hatvanezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Az oltottság előrehaladásának köszönhetően a munkaerőpiac folytatódó élénkülésére számítunk. A vendéglátóhelyek, szálláshelyek és szolgáltatások fokozatos újraindulásával már a közeljövőben érezhetően többen dolgozhatnak Magyarországon – mondta Bodó Sándor a minisztérium közleménye szerint.

Magyarország az elmúlt évtizedben nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóan teljesített a foglalkoztatási mutatók javításában. A munkaalapú gazdaság és társadalom kiépítése érdekében megtett sikeres erőfeszítéseknek köszönhetően 2020-ra már 4,5 milliónál többen dolgoztak hazánkban.

A tavalyi visszaesés ellenére, a foglalkoztatás bővülésével a munkavállalók száma ismét meghaladja ezt az értéket, miközben a munkanélküliek aránya a legalacsonyabbak közé tartozik Európában.

A kormány egyik legfontosabb feladata a járványügyi készültségben is a munkahelyek megőrzése, újak létesítése. Az ágazati bértámogatás mostanáig összesen 72,5 milliárd forinttal segítette a koronavírus hatásainak leginkább kitett vállalkozásokat a talpon maradásban és 171 ezer magyar ember munkahelyének megvédésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.