Egymilliárd dollár körüli befektetést szervezhetnek multicégek

A befektetés forgóeszközökkel tölthetné fel a fuvarszervező cég veszteségeit több száz millió dollárral mélyítő önvezető járműtechnológiai fejlesztő részleget is.

Forrás: MTI2019. 03. 15. 6:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piaci források szerint egymilliárd dollár körüli befektetést szervez a SoftBank Group Corp. és Toyota Motor Corp. vállalatok vezetésével egy befektetői konzorcium az Uber Technologies Inc. fuvarszervező vállalat önvezető járműtechnológiai fejlesztő érdekeltségébe, ami 5-10 milliárd dolláros piaci tőkeértékhez juttatná a céget.

Az Uber és a SoftBank nem kommentálta a tervezett befektetés hírét, a Toyota szóvivője pedig közölte, hogy bár a cég „folyamatosan vizsgálja a különböző befektetési lehetőségeket”, jelenleg nincs semmi, amiről be kellene számolnia.

A befektetés egyrészt forgóeszközökkel tölthetné fel az Uber veszteségeit több száz millió dollárral mélyítő önvezető járműtechnológiai fejlesztő részleget, másrészt segítené az Uber befektetői megítélését is küszöbön álló tőzsdei bevezetésekor.

Az Uber részvénye tőzsdei bevezetésére készül, a jegyzés akár 100 milliárd dollárra is felviheti a cég piaci tőkeértékét. Az Uber 3,3 milliárd dolláros veszteséggel zárta a tavalyi évet.

A Toyota tavaly már 500 millió dollár befektetéssel járult hozzá az Uber önvezető járműtechnológiai fejlesztő erőfeszítéséhez. A SoftBank pedig már 2,25 milliárd dollárt fektetett a General Motors önvezető járműfejlesztő részlegébe, a Cruise cégbe, ami a Honda Motor anyagi támogatását is élvezi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.