Egyre több cég adakozik

Horváth Éva
2020. 03. 16. 13:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzügyi intézmények, multik, nagyvállalatok egymás után jelentik be, hogy pénzügyi adománnyal, elkülönített összegekkel segítik a koronavírus elleni küzdelmet. Balog Ádám, az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója személyesen kezdeményezte, hogy a hitelintézet egymilliárd forintot adományozzon a kormányzati erőfeszítések támogatására. Ezen belül kiemelt helyen szerepel az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos intézkedések elősegítése – jelezte közleményében a bank. Kiemelték: ezzel párhuzamosan az MKB már a legmagasabb szakértői szinten elemzi, hogy a koronavírus esetleges negatív gazdasági következményeinek enyhítése terén milyen módon tudja támogatni ügyfeleit, illetve miként tud együttműködni ez ügyben a kormányzati szervekkel és a piaci szereplőkkel.

Ugyancsak egy pénzügyi intézmény, a CIB bank tulajdonosa, az olasz Intesa Sanpaolo is úgy döntött a minap, hogy százmillió eurót, azaz 33 milliárd forintnak megfelelő összeget ajánl fel Olaszországnak a koronavírus megfékezésére. A Reuters cikke szerint a cég tulajdonosa, Carlo Messina kiemelte, hogy a százmillió mellett ötmilliárd eurót kínál fel a vírus által érintett vállalatoknak kölcsönök formájában.

A nemzetközi Generali-csoport igazgatósága is jóváhagyott egy százmillió eurós rendkívüli alapot, amely nemzetközi szinten a Covid–19 vészhelyzet elleni küzdelem támogatására irányul. Az alap Olaszország mellett olyan államokban is elérhető lesz, ahol Generali-leányvállalatok működnek. Az összeg egy részéből a csoport a krízis következtében nehéz helyzetben lévő Generali-ügyfelek vagy a válság által különösen érintett ágazatok kis- és középvállalkozásait és azok alkalmazottait szándékozik segíteni.

Néhány napja pedig a Gates Alapítvány, a brit Wellcome Trust, valamint a MasterCard is összefogott, és bejelentették, hogy 125 millió dollárt, azaz 37 milliárd forintnak megfelelő összeget áldoznak a koronavírus megfékezésére. A CNN összefoglalója szerint ebből az összegből a Bill és Melinda Gates Alapítvány 50 millió dollárral, azaz közel 15 milliárd forinttal vette ki a részét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.