Egyre több személyautót lízingelnek a cégek

Magyar Nemzet
2019. 05. 21. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább nőtt a lízingpiac: az első negyedévben a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai csaknem 163 milliárd forintot helyeztek ki, ami több mint tíz százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakáét.

A szövetség távirati irodának küldött közleménye szerint az év egészében is tíz százalék körüli bővülés várható, ami nagyjából 730-770 milliárd forint kihelyezést jelentene. Tavaly 13 százalékkal nőtt a magyar piac, a kihelyezések összege megközelítette a 700 milliárd forintot.

A tájékoztatás szerint a járműfinanszírozás volt a bővülés egyik motorja. A személyautó- és kisteherautók­nál a finanszírozott összeg 13 százalékkal 60,2 milliárd forintra nőtt az év első három hónapjában.

A lízingcégeknél megnőtt a céges forgalom, miközben stagnált a magánszemélyeknek nyújtott finanszírozás. A cégek az új személy- és kisteherautók beszerzéséhez 33,7 milliárd forint lízingforrást igényeltek, ami 23 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet.

Az átlagot meghaladó növekedést értek el a lízingcégek a termelőgépek és az agrárgépek finanszírozásánál: az első negyedévben a mezőgazdasági gépekhez köthető finanszírozott összeg 16,8 milliárd forintra rúgott, ami 39 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest.

A lízingszövetség megjegyezte, a lízingpiac emelkedésé­ben a Magyar Nemzeti Bank új, kedvezményes hitelprogramja, az NHP Fix részeként elérhető konstrukciók is szerepet játszottak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.