Eldördült a startpisztoly a Takarékbanknál

Horváth Éva
2019. 11. 07. 8:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megközelítőleg 2300 milliárd forintos mérlegfőösszegével az ország ötödik legnagyobb hitelintézete lépett piacra a takarékok és a Takarék Kereskedelmi Bank országos egyesülése nyomán.

Az így létrejött Takarékbank saját tőkéje 120, jegyzett tőkéje 70 milliárd forintra emelkedett, hitelállománya eléri az 1400, betétállománya pedig az 1700 milliárd forintot. A fúziók révén az országos Takarékbank ügyfeleinek száma több mint 1,1 millióra nőtt, 750 fiókjával és 15 mobil bankfiókjával a legnagyobb, országos fiókhálózatot üzemelteti.

Az indulás nem volt zökkenőmentes. Ahogy azt a bank korábban jelezte, a bankszünnapok után a netbanki szolgáltatásokban előfordult lassulás, fennakadás, ám lapunkat úgy tájékoztatta a bank, hogy a ma reggeli nyitásra helyreállt a rendszer.

Emellett a volt Takarék Kereskedelmi Bank által kibocsátott kártyák esetében az ügyfelek a tegnapi nap első felében csak az október 31-i záróegyenlegük erejéig tudták a kártyájukat használni, ez utóbbi kellemetlenséget azonban már délután korrigálták a hitelintézetnél.

Hosszabb ideig csak azok az ügyfelek nem tudják majd a Takarékbank rendszerét használni, akik elmulasztották kötelezően egyeztetni az adataikat az október 31-i határidőig. Információink szerint a pénzintézetnél százezres nagyságrendben nem tettek eleget az ügyfelek az adategyeztetési kötelezettségüknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.