Elenyésző a trükköző boltok aránya

Magyar Nemzet
2020. 03. 23. 9:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagykereskedők sokszor két-háromszoros áron értékesítik a szájmaszkokat, ezért a patikák is kénytelenek az árak emelésére – állapította meg Budapest Főváros Kormányhivatala, amely kiemelt figyelmet fordít a vásárlók biztonságára és arra, hogy ne legyenek megkárosítva. A hét végén közölték: a fővárosban folyamatosak a koronavírus miatti fogyasztóvédelmi ellenőrzések.

Rendszeresen ellenőrzik az üzleteket, a gyógyszertárakat és a web­áruházakat, ahol próbavásárlásokat is végeznek. Jogsértés esetén a vállalkozás nem ússza meg a hatósági eljárást.

A maszkokról szólva jelezték, hogy adatokat gyűjtenek azokról a nagykereskedelmi társaságokról, amelyek jelentősen túlárazzák termékeiket, így azok eleve magas áron kerülnek a patikusokhoz, ugyanez a helyzet a kézfertőtlenítők piacán is. Utóbbiakból és a tisztítószerekből mintákat is vesznek, hogy megállapítsák, a mostanában népszerű termékek elérik-e a kívánt hatást.

A fővárosi hivatal az adatokat a fogyasztóvédelemért felelős államtitkárságnak továbbítja az innovációs tárcához, a trükközők ügye ott folytatódik tovább.

A veszélyhelyzet alatt az adóhatósággal közösen kiemelten ellenőrzik a tartós élelmiszerek és háztartási papíráruk árképzési gyakorlatát is, így szűrve ki a megtévesztő gyakorlatokat. A vizsgálatok a hagyományos és online üzletekben zajlanak, és mostanra úgy tűnik, a túlzott árak tömeges megjelenése ezeken a helyeken nem jellemző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.