Életműdíjat kapott az OTP elnök-vezérigazgatója

Negyed évszázada indult el a kereskedés az OTP Bank részvényeivel, azóta a magyar tőkepiac meghatározó kibocsátójává vált.

Magyar Nemzet
2020. 10. 07. 21:12
PATAI Mihály; CSÁNYI Sándor
Budapest, 2020. október 7. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (b), miután átvette "a hazai tőkepiac fejlesztéséért" a tőzsde igazgatósága által adományozott életműdíjat Patai Mihálytól, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnökétől (j) az OTP Bank részvényeinek tőzsdei szereplése 25. évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón az V. kerületi Bank Centerben 2020. október 7-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyed évszázada indult el a kereskedés az OTP Bank részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén, azóta a bank a magyar tőkepiac meghatározó kibocsátójává vált. A BUX indexben az OTP a legnagyobb súlyú papír, a bank iránti befektetői bizalom erős – mondta a távirati iroda beszámolója szerint Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója tegnap azt követően, hogy a jubileum alkalmából ünnepélyes kereskedésindító csengetést tartottak a tőzsdén. Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának a tőzsde igazgatósága a 25 év elismeréseként, a hazai tőkepiac fejlesztéséért életműdíjat adományozott. Csányi Sándor az eddigi legértékesebb díjának nevezte az elismerést, mert szavai szerint a tőzsde a teljesítmény legigazabb tükre.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (b), miután átvette „a hazai tőkepiac fejlesztéséért” a tőzsde igazgatósága által adományozott életműdíjat Patai Mihálytól, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnökétől (j)
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Végh Richárd kijelentette: az OTP Bank válságállónak bizonyult az elmúlt 25 évben, és bomba formában van a számok alapján. Az OTP-részvény a 115 forintos bevezetési árfolyam közel százszorosán forog jelenleg. A papír a régió egyik legnagyobb forgalmú részvénye, több mint 35 ezer milliárd forint értékben kötöttek ügyleteket, nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi befektetők is. Az OTP Bank már számos osztrák versenytársánál is nagyobb, a stratégiája sikeres, fejlődése töretlen. Jó formáját az értékeltségi mutatói is alátámasztják: Európa negyedik legmagasabban értékelt bankja az OTP az úgynevezett P/B mutató alapján, ami a részvény könyv szerinti értékét viszonyítja a részvény árfolyamához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.