Elindult a magyar kormány újratervezési programja

Mától lehet jelentkezni a kormány újratervezési program címen futó képzésére. A nyolchetes, távoktatásban végezhető, informatikai alapozó képzést azoknak ajánlják, akik a koronavírus-járvány miatt elveszítették állásukat, vagy a pályamódosításon gondolkoznak. Az alapozó oktatásra épülő képzésekre augusztustól lehet jelentkezni.

Nagy Kristóf
2020. 05. 11. 15:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 25-én kezdődik a kormány újratervezési programjában az a nyolchetes informatikai alapozó képzés, amely lehetőséget nyújt a pályamódosításra azoknak, akik a koronavírus-járvány következtében elveszítették állásukat, vagy már korábban is a pályamódosításon gondolkoztak – jelentette be György László. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kiemelte: a felnőttképzési programra már lehet jelentkezni a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal weboldalán, a regisztráció május 22-én zárul.

György László kitért arra, hogy a nyolchetes kurzus nem ad képesítést, ugyanakkor vizsgával zárul, ám a megalapozó képzést követően – várhatóan augusztustól – elérhetők lesznek azok a felnőttképzések, amelyekkel piacképes végzettséget szerezhetnek a résztvevők. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány nem csak a pályaelhagyóknak vagy a munkanélkülieknek ajánlja a képzést. Az alapoktatásban megszerzett tudás segítségével egyebek mellett a kis- és középvállalkozások önállóan létre tudnak hozni weboldalt, online időpontfoglalási felületet, és a szülőknek is segítséget jelent gyermekük digitális képzéséhez. Az alapfokú ismeretek mellett az IT-biztonság, a Windows operációs rendszer használata, vagy a programozói alapismeretek is a tananyag részét képezik.

– Kitörési pontot jelent az alapozó képzés, amely az érdeklődők nagy számából is látható. A kormány célja, hogy munkahelyeket teremtsen, munka és tudásalapú társadalmat építsen – emelte ki György László. Hozzátette: a május 25-én induló képzés távoktatásban valósul meg, minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár jelentkezhet, és tudástól függően heti tíz és harminc óra közötti időt vesz igénybe a tananyag elsajátítása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.