Elindult Győrben az 5G-teszthálózat

Magyar Nemzet
2019. 05. 16. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győrben indította el ötödik generá­ciós (5G) mobil teszthálózatát a Telenor Magyarország. Közleményük szerint a hálózati képességekre építő termékek és szolgáltatások kidolgozásának felgyorsítására írt alá együttműködési megállapodást a távközlési cég a győri Széchenyi István Egyetemmel. A felek az 5G-technológia fontosságát szem előtt tartva közösen tesznek lépéseket azért, hogy a jövő mérnökgenerációja a legmodernebb mobiltechnológián folytathassa kutatásait.

Fotó: REUTERS/Kai Pfaffenbach

– Rendkívül fontos mérföldkőhöz érkezett a mobiltávközlés Magyarországon. Bekapcsoltuk az első 5G egyetemi teszthálózatot Magyarországon, és azon lebonyolítottuk 5G-s okostelefonon az első magyarországi 5G-videóhívást. Az 5G-hálózat lakossági használata néhány év múlva már mindennapos gyakorlat lesz. A mai esemény azt bizonyítja, hogy Magyarország felkészült a jövő kihívásaira – hangsúlyozta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár. Hozzátette: az emberek egyre több okoskészüléket használnak, ezek jövőbeli működéséhez elengedhetetlen lesz egy jó minőségű stabil magyarországi 5G-hálózat. A cél, hogy a hazai 5G-hálózat a világ legjobb hálózatai közé tartozzon, mert ennek köszönhetően az ország versenyképessége még tovább tudna erősödni.

A tegnapi eseményen mutatták be hazánk első, 5G-s okostelefonon zajló, 5G-alapú videóhívását. A teszthálózat képességeinek érzékeltetésére egy sikeres 1,7 Gbps letöltési sebességet elérő tesztet hajtottak végre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.