Élj maradéktalanul! – kampány indul az élelmiszer-pazarlás ellen

Magyarországon családonként 270 kilogramm élelmiszer kerül a szemetesekbe minden évben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 03. 17:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon évente fejenként 68 kilogramm élelmiszert dobnak ki a szemetesbe, az élelmiszer-hulladékok több mint fele a háztartásokból kerül ki.

Évente 88 millió tonna élelmiszer vész kárba az Európai Unióban, Magyarországon pedig családonként 270 kilogramm.

Az élelmiszer-pazarlás visszaszorításáért Élj maradéktalanul! elnevezéssel társadalmi célú kampányt indított a Médiaunió Alapítvány. Az idén augusztustól 2021 februárjáig tartó program során törekednek az élelmiszer-pazarlással kapcsolatos szemléletformálásra, hosszú távon pedig az élelmiszer-pazarlás csökkentésére.

A kezdeményezésben online, illetve tévén, rádión, a sajtóban és közterületen hívják fel a figyelmet a kidobott élelmiszer mértékére és értékére. A www.eljmaradektalanul.hu honlapon és a kampány többi felületén tippeket is kapnak a fogyasztók arról, mit kell kezdeni a megmaradt élelmiszerrel.

Elindítanak egy több állomásból álló edukációs roadshow-t is a Tesco Global Áruházak Zrt., és az OTP Bank Nyrt. támogatásával. A kampányban részt vesz az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárgazdasági Kutató Intézet is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.