Elkapkodták az energiatámogatásokat

Magyar Nemzet
2020. 01. 23. 18:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas volt az érdeklődés a cégek megújulóenergia-használatát, illetve épületeik energiahatékonyságának növelését célzó fejlesztéseket támogató uniós pályázat iránt – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára tegnap a távirati iroda szerint.

Schanda Tamás ismertette, hogy a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (GINOP) megjelent kiírásra mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhattak, és a fejlesztéseik költségeinek legfeljebb 55 százalékára kaphattak támogatást, minimum hárommillió, maximum százmillió forint értékben.

A felhívásra január 15-éig a rendelkezésre álló, több mint húszmilliárd forintra mintegy 24,8 milliárd forint értékben érkezett pályázat, a támogatást elbírálás alapján a keret erejéig biztosítják. Schanda Tamás elmondta, hogy a pályázat a vállalatok rezsicsökkentését szolgálta. A gyakorlatban jellemzően a napelemes rendszerek kiépítése, a szigetelés és beltéri világítás korszerűsítése szerepelt a pályázatokban. Az államtitkár kiemelte, hogy a közeljövőben várhatóan újabb kört is indítanak ebben a pályázatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.