Elmarad a légiirányítók jövő heti sztrájkja

Minden vitás kérdésben sikerült megállapodni – közölte a HungaroControl a távirati irodával, hozzátéve, hogy a kollektív munkaügyi vitát lezárták.

Magyar Nemzet
2019. 04. 18. 17:37
null
A HungaroControlnál lezárták a munkaügyi vitát Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétórás figyelmeztető sztrájk után megállapodott egymással szerdán a HungaroControl és az irányítókat képviselő Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete, így elmarad az április 23-ára tervezett határozatlan idejű sztrájk.

Minden vitás kérdésben sikerült megállapodni – közölte a HungaroControl a távirati irodával, hozzátéve, hogy a kollektív munkaügyi vitát lezárták, így okafogyottá vált a jövő keddre meghirdetett munkabeszüntetés.

A HungaroControlnál lezárták a munkaügyi vitát
Fotó: MTI/Mónus Márton

A szerdai munkabeszüntetést a Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete kezdeményezte, a dolgozók 11 és 13 óra között tartották meg a figyelmeztető sztrájkot, amely a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről induló és oda érkező repülőgépek, valamint a Magyarország felett átrepülő forgalmat érintette. A HungaroControl közlése szerint a szakszervezet 21 pontos követelést nyújtott be, amelyek a munkakörülményeikkel, illetve munkaidő-beosztási kérdésekkel voltak kapcsolatosak.

Szintén tegnapra hirdetett munkabeszüntetést a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Metro Kereskedelmi Kft.-nél. A tegnap déltől 16 óráig meghirdetett munkabeszüntetésre a vállalat úgy reagált, hogy a Metro három év alatt 55 százalékkal emelte a kezdőbéreket, ez csak ebben az évben több mint 10 százalékos béremelést jelentett. A KASZ február végén állt elő újabb, milliárdos követeléssel, ennek minden pontjára adott megoldási javaslatot a Metro vezetősége – olvasható a Portfolio.hu-n. Ezeket azonban a KASZ elutasította, majd meghirdette a tegnapi, négyórás megmozdulást. A KASZ szerint az áruház által felajánlott új bérezési rendszer nem kielégítő. Korábban, április 12-én már tartottak egy egyetlen áruházat érintő figyelmeztető sztrájkot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.