Elmaradnak a tőzsdei társaságok áprilisi közgyűlései

A tőzsdei szabályok szerint a társaságoknak április 30-ig kellene megtartani éves rendes közgyűlésüket, a legtöbb társaság azonban már korábban jelezte, hogy vagy elhalasztja közgyűlését, vagy a részvényesek személyes részvétele helyett az igazgatóság dönt a napirendi pontok szerinti határozati javaslatokról, amelyeket utólag jóváhagyhatnak majd a részvényesek.

Forrás: MTI2020. 04. 16. 18:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG Nyrt. csütörtökön közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy nem tart közgyűlést a kialakult járványhelyzet miatt, a társaság igazgatósága a már közzétett előterjesztés szerinti határozatokat tervezi meghozni április 29-én, a közgyűlés eredetileg meghirdetett időpontjában.

A Magyar Telekom Nyrt. nem tartotta meg az április 8-ra tervezett közgyűlését, a társaság csütörtökön azt közölte, hogy a közgyűlés közzétett napirendjén szereplő kérdésekben az igazgatóság az április 24-i ülésén fog dönteni.

Rába Járműipari Holding Nyrt. sem tartotta meg április 9-re összehívott éves rendes közgyűlését, az új időpont április 30.

Az OTP Bank is április 30-ra halasztotta az eredetileg április 17-re összehívott közgyűlését, amelyet akkor tart meg, ha a járványügyi előírások azt lehetővé teszik.

A Mol új közgyűlési hirdetményt tett közzé ugyancsak április 30-i dátummal – az eredeti április 16-i időpont helyett – de korábban azt közölte, hogy a koronavírus-járvány kapcsán kialakult rendkívüli helyzet miatt továbbra sem lát lehetőséget arra, hogy az eseményt személyes jelenléttel megtarthassák.

A Richter Gedeon Nyrt. sem tart közgyűlést, az eredeti április 28-i időpontban a társaság igazgatósága hozza meg a már közzétett előterjesztés szerinti határozatokat.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. is úgy határozott, hogy az április 16-ra hirdetett közgyűlés helyett az igazgatóság dönt a közgyűlés napirendjén szereplő kérdésekben az április 27-én megtartandó ülésén.

Elmarad a PannErgy Nyrt. és a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. április 17-re összehívott közgyűlése, mindkét társaság a rendkívüli helyzet megszűnését követően fogja ismételten meghirdetni a plénumot.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. és a Duna House Holding Nyrt. április 17-re összehívott rendes közgyűlése is elmarad, a napirendi pontokban a társaságok igazgatótanácsa fog döntést hozni.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. szintén április 17-én tartotta volna közgyűlését, az új időpontot április 30-ra tűzte ki.

A Waberer's is elhalasztotta április 20-ra tervezett éves közgyűlését, a társaság igazgatósága április 30-án hoz döntéseket a közgyűlési hatáskörben.

A Masterplast és a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. jelezte, hogy az április 23-ra, illetve április 29-re meghirdetett közgyűlése csak abban az esetben lesz személyes megjelenéssel megtartható, amennyiben a rendezvényeket tiltó rendelkezések abban az időpontban már nem lesznek érvényben.

Az Opus Global Nyrt. és az AutoWallis Nyrt. is csak akkor tartja meg az április 30-ra kitűzött éves rendes közgyűlését, ha az érvényben lévő járványügyi előírások erre lehetőséget adnak majd.

A Graphisoft Park, amely április 30-ra hívta össze az éves rendes közgyűlését, azt javasolta részvényeseinek, hogy meghatalmazott útján vegyenek részt a közgyűlésen és mindenki ugyanazt a személyt hatalmazza meg, így a meghatalmazott egyszemélyben meg tudja tartani a közgyűlést további egy fő hitelesítő személy jelenlétében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.