Élménygazdag ünnepeket ígérnek a fürdővárosok

Fürdőnagyhatalomként jegyzik Magyarországot világszerte, az ország 137 termál- és gyógyvizes fürdője egyre vonzóbb turisztikai desztináció.

2019. 12. 23. 16:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedésben dolgozókhoz hasonlóan a legkedveltebb hazai fürdők alkalmazottjai is munkával töltik az évvégi ünnepnapokat – következtethetünk abból a munkarendi tájékoztatóból, amellyel a termálfürdő.hu csábít karácsonyi és szilveszteri kényeztető programokra.

A fővárosi Gellért fürdő december 24-én rövidített nyitvatartással várja a vendégeket, 25 és 26-án, és kivéve a két rövidített nyitvatartási napot, december 24-ét és 31-ét akár este tízig is áztathatjuk magunkat a Széchenyiben. A zalakarosi fürdő félmilliárd forintos karácsonyi ajándékkal várja a vendégeket. Elkészült és december 19-én átadták azt a 300 millió forintos fejlesztést igénylő, kétszintes exkluzív fürdőrészt, amelyben egy időben kétszázan élvezhetik a hideg- és melegvizes medencék, jacuzzik, fűtött padok, pihenőterek nyújtotta rekreációs szolgáltatást.

Hajdúszoboszló karácsonyi hópartyra és szaunaszeanszra várja a fürdőzés kedvelőit, a a Dél-Balatontól alig fél órányi autóútra eső Igalfürdő csak 25-én lesz zárva, és ott se maradnak medencés program nélkül az ünnepi vendégek. Karácsony két napján reggel fél 9-től este 7-ig lesz nyitva a Bükfürdő Termal & Spa Medical Wellness, ahova, mint megtudtuk, a szomszédos Ausztriából is sok vendéget várnak. Aki a Szombathely közeli városkában akar szilveszterezni, az 31-én délután 5-ig hangolhat az éjszakai mulatozásra a fürdő wellness részlegében. A hévízi Tófürdő december 24-én délelőtt 25-én és 26-án délelőtt 9-től, 31-én délután 3-ig, az új esztendő első napján 11-től fél 4-ig várja vendégeit.

Fürdőnagyhatalomként jegyzik Magyarországot világszerte, az ország 137 termál- és gyógyvizes fürdője egyre vonzóbb turisztikai desztináció. – Jól jött a Széchenyi-terv a hazai fürdőfejlesztéseknek, és jól jönne egy újabb támogatási konstrukció is – állítja a 41 fürdővárosi önkormányzatot összefogó Fürdővárosok Szövetségének elnöke. Szabó Sándor úgy fogalmazott: a szövetséghez tartozó önkormányzatok ma már arra is ügyelnek, hogy vendégeik számára a fürdőn kívül is legyen élményt nyújtó turisztikai attrakció.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.