Előkelő helyen Magyarország az egy főre eső GDP alapján

Az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) alapján Magyarország a 40. és az 50. hely között van a világon – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 03. 11. 10:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár elmondta, ha azonban az egész teljesítményt rangsorolják, akkor az 50. és a 60. hely között van Magyarország; a Bloomberg idei innovációs indexén azonban – négy helyet javítva – a 28. helyre sorolták az országot.

Magyarország erősnek számít a járműiparban, az egészségiparban, a kreatíviparban és az IT-ben – mondta.

Kifejtette, a patrióta és pragmatikus gazdaságpolitikában arra kell törekedni, hogy a világot behálózó multinacionális vállalatokat „bevonzzák” és ezek minél nagyobb hozzáadott értéket termeljenek. Ugyanakkor arra is figyelni kell, hogy a magyar vállalkozásokat hozzácsatolják ezen vállalatok értékláncához. Az elmúlt tíz évben ezen nagyvállalatok előszeretettel hoztak olyan „high tech” és rugalmas kapacitásokat, amelyek a legtermelékenyebbnek számítanak – fűzte hozzá.

Rámutatott, tavaly a magyar befektetés-ösztönző ügynökség 101 szerződést kötött, 1700 milliárd forint értékben, amire nem volt példa az elmúlt 30 évben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.