Emelkedett a vezető részvények többsége

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 465,05 pontos, 1,05 százalékos emelkedéssel, 44 597,05 ponton zárt szerdán.

Forrás: MTI2020. 01. 22. 23:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, az ázsiai piacok szépen visszapattantak a befektetők optimistábban látják a kínai koronavírus terjedésének megakadályozását. Az elemző szerint ez tükröződött a reggeli órákban az európai parketten is, így például a német DAX index is újabb csúcsokra tört fel.

Hozzátette: míg azonban a nyugat-európai tőzsdéken a nap végére alábbhagyott a lendület, a budapesti tőzsdén kitartott, és 1 százalék körüli pluszban zárt a hazai részvénykosár. Az OTP és a Magyar Telekom erős teljesítményt nyújtott, a Molnak a keddi nagy esés után sikerült némileg visszapattannia.

A keddi általános gyengeséget követően az amerikai piacokat is visszapattanás jellemzi, ott ugyancsak az ázsiai optimizmus jelei tükröződnek. A befektetők most a vállalati jelentésekre, globális piacokra tudnak fókuszálni – mondta az elemző.

A Mol 48 forinttal, 1,78 százalékkal 2748 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 230 forinttal, 1,61 százalékkal 14 550 forintra nőtt, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,66 százalékkal 461 forintra emelkedett, forgalma 291,6 millió forint volt.

A Richter-papírok 5 forinttal, 0,07 százalékkal 6695 forintra gyengültek, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3692,37 ponton zárt szerdán, ez 8,55 pontos, 0,23 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.