Enyhe pluszban zárt a Budapesti Értéktőzsde

Forrás: MTI2019. 07. 29. 19:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40,96 pontos, 0,10 százalékos emelkedéssel, 41 006,44 ponton zárt hétfőn.

A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt. A vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest, a legnagyobb mértékben, 1,15 százalékkal a Magyar Telekom drágult.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: a budapesti tőzsdét iránykeresés jellemezte. Hozzátette, a Mol a héten publikálja gyorsjelentését, nagyrészt arra várnak a befektetők. Európában is igen vegyes hangulatot látni, a német DAX és párizsi CAC-40 index is 0,1 százalékos pluszban fejezheti be a napot. A tengerentúlon ugyancsak vegyes képet mutatnak a tőzsdék, a Down Jones index enyhe pluszban, az S&P-500 és a Nasdaq jelentős mínuszban van, főleg az utóbbi teljesített alul, melynél 0,7 százalékos mínuszt látni.

A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 3024 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,08 százalékkal 12 440 forintra nőtt, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,15 százalékkal 438 forintra emelkedett, forgalma 37,9 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 25 forinttal, 0,49 százalékkal 5160 forintra nőtt, forgalmuk 786,3 millió forintot ért el.

A kisebb papírok közül kiemelkedő, több mint 1,4 milliárd forintos forgalom mellett 7,14 százalékkal emelkedett az Est Media árfolyama. A társaság hétfői bejelentése szerint a Park Teniszklub Zrt. július 26-án tőzsdén kívüli ügyletben Est Media törzsrészvényeket ruházott át harmadik felek részére, amivel befolyása 5 százalék alá csökkent. A GlobTerm Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a tájékoztatás szerint 10 millió Est Media törzsrészvényt vásárolt a Park Teniszklub Zrt.-től, amivel 9,82 százalékos befolyást szerzett.

A BÉT vezérigazgatója az Est Media kérésére a július 30-i tőzsdenapon a kereskedési idő kezdetétől a „lezárás szakasz” végéig felfüggesztette az Est Media törzsrészvényeivel való kereskedést. A kibocsátó azzal indokolta a kérést, hogy a felfüggesztés időtartama alatt olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely jelentős mértékben befolyásolhatja az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4276,89 ponton zárt hétfőn, ez 60,15 pontos, 1,39 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.