Épül a BalaLand Hotel és élménypark Szántódon

A fedett játszóház és családi élményfürdő a „80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal” utazásra építkezik.

Magyar Nemzet
2020. 07. 31. 5:45
null
Balatonöszöd, 2005. május 31. A kormányüdülő a Somogy megyei Balatonöszödön. MTI Fotó: H. Szabó Sándor Fotó: H. Szabó Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól halad a BalaLand elnevezésű családi élményszálloda fejlesztése Szántódon, amely idén júniusban került az Appeninn Nyrt. tulajdonába – két másik vidéki turisztikai ingatlanfejlesztési projekttel együtt –, miután az ingatlanpiaci társaság megvásárolta a Dreamland Holding Zrt. 75 százalékos részesedését a Szepesi család bizalmi vagyonkezelőjeként eljáró Szepard Kft.-től.

Az összesen 109 szobás, ötcsillagos kategóriájú, koloniális stílusú családi szálloda fejlesztése már 2017-ben megkezdődött a tervezési munkálatokkal, idén tavasszal pedig a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett, és elkezdődtek a mélyépítési munkálatok. Bár az idén tavasszal a globális járványhelyzet az építőiparban is lassulást eredményezett, a BalaLand fejlesztésében a rendkívüli állapotok nem okoztak fennakadást. Így a nyár végére a tervek szerint le is zárulhatnak a mélyépítési munkálatok.

A fejlesztő célja, hogy a BalaLand az egyik legmeghatározóbb családbarát szállodává váljon a balatoni régióban, továbbá hogy a tervezett élményparkkal kiegészülve egy kiváló minőségű, egész évben magas kihasználtsággal működő szálláshely jöjjön létre. A tervek szerint 2022-től üzemelő szálloda mindamellett, hogy nagyban támogatja majd a térség minőségi szálláshely-kínálatát, közvetlenül több mint száz új munkahelyet teremthet a térségben, illetve jelentős adóbevételekkel járulhat hozzá a balatoni régió fejlesztéséhez.

A kép illusztráció
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

A hotel építésével párhuzamosan idén ősszel elkezdődhet a BalaLand Family Park kialakítása is, amely egyedülálló módon a „80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal” utazásra építkezik, és tematikus játékelemeket sorakoztat majd fel. A fedett játszóházat és családi élményfürdőt, valamint különféle szabadtéri élményelemeket tartalmazó park Magyarországon hiánypótló beruházásként egy olyan magas minőségű, gyerekbarát attrakcióvá válhat, amely egész évben elérhető lesz a családok számára, meghosszabbítva ezzel a rövid nyári szezont.

A beruházások költségeit részben önerőből, részben támogatásokból, illetve bankhitelekből fedezik. Utóbbi kapcsán az Appeninn Nyrt. közvetett tulajdonában álló projekttársaság mintegy 9,8 milliárd forint értékben írt alá hitelszerződést a Nemzetközi Beruházási Bankkal, így a fejlesztési munkálatokhoz szükséges bankhitel biztosított.

– A BalaLand szálloda és élménypark, amelyet a hazai szállodapiacon egyedülálló szakértelemmel rendelkező társbefektetővel valósíthatunk meg, néhány éven belül a balatoni régió egyik meghatározó családi szálláshelyévé válhat, amely mindamellett, hogy megerősíti az Appeninn Nyrt. pozícióját a turisztikai ingatlanpiacon, nagy mértékben támogatja majd a térség minőségi szálláshely-kínálatát is – mondta Bernáth Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

(A vezető kép illusztráció)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.