Erdős Norbert: Csak az EP-választások után lesz szavazás az agrárreformról

A Fidesz EP-képviselője bízik benne, hogy az új uniós parlament a migráció támogatása helyett újra a hagyományos kohéziós és agrártámogatásokat helyezi majd előtérbe.

Forrás: MTI2019. 02. 22. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikerült elérni, hogy az Európai Parlament (EP) csak a május végi választások után szavazzon majd az agrárreformmal kapcsolatos álláspontjáról – tájékoztatta az MTI-t Erdős Norbert fideszes EP-képviselő pénteken.

Mint közölte, Phil Hogan uniós mezőgazdasági biztos azt szorgalmazta, hogy az EP még a választások előtt szavazzon az álláspontjáról, az agrárpolitikai szövegek viszont messze nincsenek készen, és még az egyes frakciókon belül sincs egyetértés számos kérdésben.

Végül azonban az EP mezőgazdasági bizottsága nagy többséggel április elejére halasztotta a szavazást, így ebben a ciklusban már nem kerülhet a plenáris ülés elé az Európai Unió új agrárpolitikájának ügye.

„Azaz a következő, várhatóan bevándorlásellenes többségű parlament dönthet majd a vidék jövőjéről, amely a migráció támogatása helyett reményeink szerint újra a hagyományos kohéziós és agrártámogatásokat helyezi előtérbe” – írta közleményében a képviselő.

„A minőség fontosabb a gyorsaságnál” – emelte ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.