Eredményes az olajtermelés visszafogása

Március 11. óta nem látott árat ért el az északi-tengeri Brent nyersolaj ára tegnap délelőtt.

Munkatársunktól
2020. 06. 02. 17:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 11. óta nem látott árat ért el az északi-tengeri Brent nyersolaj hordónkénti ára tegnap délelőtt: 39,48 dolláron jegyezték. A piac ugyanis bízik abban, hogy a Kőolajexportáló Országok Szervezete (OPEC) és partnerei meghosszabbíthatja júliusra és augusztusra a termelés visszafogásáról áprilisban aláírt és június végén lejáró megállapodást. A kérdésről június 4-én videókonferencián egyeztetnek az érintett országok képviselői. A Brent ára csaknem a duplájára emelkedett az elmúlt hat hétben annak a hatására, hogy az olajországok együttesen, napi 9,7 millió hordóval csökkentették kitermelésüket májusban és júniusban. Ezzel együtt az év eleji értéknél még mindig negyven százalékkal alacsonyabb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.