Eredményes évet zár a budapesti Nagybani Piac

Eredményes évet zár idén a budapesti Nagybani Piac – értesült szerdai számában a Magyar Hírlap az ország legnagyobb termelő és elosztó piacának szezonzáró beszámolójából.

Forrás: MTI2019. 11. 13. 11:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év első kilenc hónapjában mintegy 240 ezer vásárlói belépést regisztráltak a piacon, a legtöbben, 145 ezren Pest megyéből érkeztek, majd Fejér és Bács-Kiskun megyéből. A vásárlók száma kevesebb ugyan az előző évhez képest, azonban az ügyfelek jellemzően egyre nagyobb méretű teherautókat vesznek igénybe a vásárolt áru elszállításához.

A termelői belépések száma megközelíti a 130 ezret, ami kismértékű növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A hazai termelők többsége továbbra is Pest (44 ezer belépés ) és Csongrád megyéből ( 20 ezer belépés) érkezik a Nagybani Piacra, de jelentősen nőtt a Baranya, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a fővárosba utazók száma is.

Nyáron továbbra is túlsúlyban voltak a hazai termékek az importtal szemben, a piacon árult szántóföldi és primőráru mind magyar termelőktől érkezett – derül ki a jelentésből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.