Erősíteni kell az innovatív vállalkozásokat

Magyar Nemzet
2019. 02. 20. 17:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hazánk versenyképességének további erősödése a digitalizáción múlik, ennek kiterjesztését ezért a legfontosabb gazdasági célok közé kell emelni – mondta Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács tegnapi ülését követően. A pénzügyminiszter a digitális képességek fejlesztése érdekében mérhető, egyértelmű célrendszert és központi irányítást sürgetett, továbbá szorgalmazta az együttműködést a gazdasági élet szereplőivel – számolt be róla a távirati iroda.

Az államigazgatásnak, valamint a kis- és közepes vállalkozásoknak egyaránt szüksége van a digitalizációra, a digitális képességek fejlesztésére emellett az oktatásban is meg kell találni a megfelelő helyet – emelte ki a miniszter.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács a szakképzés és felnőttképzés átalakítását, a sokoldalúan képzett munkaerőt és az innovatív cégek erősítését is a további fejlődés feltételének nevezte. Az ülés résztvevői üdvözölték, hogy a magyar gazdaság tavaly a várakozásokat meghaladva az uniós átlag háromszorosával bővült – mondta Varga Mihály.

A következő években újabb jelentős munkahelyteremtő beruházásokra számít, és versenyképességet javító intézkedéseket ígért a tárcavezető. Magyarország az elmúlt években régiós összehasonlításban is javította a helyezését, a visegrádi államok rangsorának végéről a középmezőnybe került, de csak a versenyképesség további erősítésével válhat a térség vezető gazdaságává – hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.