Erősödnek kapcsolataink Hongkonggal

Hazánk Hongkong harmincadik legnagyobb kereskedelmi partnere, a kétoldalú kereskedelmi forgalom 2018-ban 2,32 milliárd amerikai dollárt tett ki, ami 13,2 százalékos éves emelkedés.

Magyar Nemzet
2019. 03. 22. 7:41
null
A fuvarozás kiemelt terület lehet az együttműködésben Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hongkong és Magyarország erősíteni kívánja kétoldalú gazdasági kapcsolatait – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Edward Yau Tang-wah, Hongkong Különleges Közigazgatási Régió kormányának kereskedelmi és gazdaságfejlesztési minisztere. A távirati iroda tudósítása szerint a tárcavezető kifejtette, Magyarország Hongkong fontos kereskedelmi partnere a kelet-közép-európai régióban, a kétoldalú külkereskedelem mértéke 2018-ban megkétszereződött, és a cél az, hogy ez a kapcsolat még szorosabbá váljék a jövőben.

Hazánk Hongkong harmincadik legnagyobb kereskedelmi partnere, a kétoldalú kereskedelmi forgalom 2018-ban 2,32 milliárd amerikai dollárt tett ki, ami 13,2 százalékos éves emelkedés.

A fuvarozás kiemelt terület lehet az együttműködésben
Fotó: Kurucz Árpád

A miniszter vezeti a Hongkongi Kereskedelem Fejlesztési Tanács (HKTDC) üzleti delegációját, amely tegnap kétnapos üzleti látogatásra érkezett hazánkba. A hongkongi küldöttség a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium vezető tisztségviselőivel tartandó találkozókon túl pénzügyi intézményeket, befektető cégeket, szervezeteket és magyarországi vállalatokat is felkeres, és tájékozódik a befektetési, fejlesztési lehetőségekről.

Tárgyalnak a Nemzeti Befektetési Ügynökség szakembereivel is, és ellátogatnak a hongkongi központú autóipari beszállító vállalkozás, a Johnson Electric Magyarország Kft.-hez és a Rail Cargo Terminal–BILK kombinált fuvarozási terminálra, amely stratégiai összeköttetést biztosít az Ázsia és Európa közötti áruforgalomban.

A HKTDC 2015 óta aktív hazánkban. A szervezet egyebek mellett nemzetközi kiállítások szervezésével támogatja a magyar játékgyártásban, az oktatás, a könyvkiadás, az elektronikai termékek és a bortermelés területén működő cégeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.