Erősödött a Telekom részvénye a negyedéves jelentés előtt

A BÉT vezető részvényei a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Forrás: MTI2020. 08. 04. 18:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 213,05 pontos, 0,62 százalékos csökkenéssel, 34 407,20 ponton zárt kedden, a részvénypiac forgalma 6,9 milliárd forint volt.

A negyedéves jelentések hatására a következő napokban fellendülhet a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén – mondta az MTI-nek kedden az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. Török Lajos ennek tulajdonítja, hogy a Magyar Telekom részvényei kedden már erősödtek. A többi nagy kibocsátó árfolyama még nem mozdult el jelentős mértékben, de a kontinensen másutt is hasonlóan alakult a kereskedés. A tőzsdei forgalom gyenge, és a BÉT abban sem különbözik az európai részvénypiacoktól, hogy mínuszban zárt kedden – tette hozzá.

A Mol 0,87 százalékkal, 1707 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,58 százalékkal, 10 200 forintra esett, a Magyar Telekom árfolyama 0,68 százalékkal, 370 forintra erősödött, a Richter papírok árfolyama 0,95 százalékkal, 6770 forintra gyengült. A BUMIX 3411,95 ponton zárt kedden, ez 9,98 pontos, 0,29 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.