Erősödött a vezető részvények többsége

2019. 09. 26. 19:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 19,64 pontos, 0,05 százalékos csökkenéssel, 40 534,28 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az európai piacok pozitív tartományban vannak, az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat övező pozitív kommentárok támogatták az emelkedést. A reggeli órákban a kínai kereskedelmi minisztérium is pozitív hangot ütött meg a tárgyalásokkal kapcsolatban, aminek a hatása ugyancsak kedvező volt, ez tükröződik az európai piacokon. Az amerikai parketten ugyanakkor a washingtoni politikai vihar hatására mérsékelt csökkenés rajzolódik ki.

Az elemző szerint ez a két fő globális tényező – a kereskedelmi tárgyalások és a washingtoni politikai affér – mozgatta a piacokat. Ebben a környezetben a BÉT mérsékelten csökkent. Kiemelte, hogy az OTP-nek a szerdai gyenge nap után sikerült fél százalék körüli pluszra visszapattannia. A vezető papírok közül a leggyengébb teljesítményt a Mol nyújtotta 1 százalék körüli esésével. Csütörtökön nem jöttek ki vállalati vagy egyéb hírek, a nemzetközi hangulat befolyásolta a mozgásokat a BÉT-en – mondta.

A Mol árfolyama 30 forinttal, 1,02 százalékkal 2922 forintra csökkent, 927,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 80 forinttal, 0,64 százalékkal 12 590 forintra erősödtek, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom ára 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 435,50 forintra nőtt, forgalma 185,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,10 százalékkal 5040 forintra emelkedett, forgalmuk 758,1 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4267,35 ponton zárt csütörtökön, ez 9,27 pontos, 0,22 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.