Erste: jelentősen bővülő lakossági hitelállomány

Magyar Nemzet
2020. 03. 11. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly 2,7 százalékkal, 60,174 mil­liárd forintra nőtt az Erste Bank adózott eredménye és a hitelkihelyezések is jelentős mértékben bővültek – jelentette be tegnap Jelasity Radován elnök-vezérigazgató. A nemzetközi könyvviteli szabályok szerint (IFRS) készített beszámoló alapján a 7,3 százalékkal bővülő működési bevétel megközelítette a 149 milliárd forintot.

A működési bevétel 10,4 százalékkal nőtt tavaly 2018-hoz képest, míg a költség/bevétel arány 48,8 százalékról 47,4 százalékra mérséklődött egy év alatt. A magyarországi Erste-csoport tavaly év végén több mint háromezermilliárd forint lakossági vagyont (befektetést és betétet) kezelt, 17 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – áll a távirati iroda összefoglalójában.

A banknál az elmúlt esztendőben jelentősen bővült a banknál a lakossági hitelezés. Az új kihelyezések értéke 57 százalékkal, 280 milliárd forintra emelkedett, miközben a nem teljesítő aránya csökkent. A vállalati hitelállomány az év végére elérte a 756 mil­liárd forintot, 25,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az Erste Bank tavaly a legjobb évét zárta 2015 óta – árulta el Jelasity Radován.

– Az adózás utáni eredmény annak ellenére nőtt, hogy az eredményt javító egyszeri tételek összege a 2018-as felére, alig hatmilliárd forintra csökkent. A javuló eredményekkel párhuzamosan jelentős befektetések is lezárultak. Az informatikai rendszer fejlesztését eredményezte például az azonnali átutalások bevezetése. Az új rendszerben a tranzakciók száma az első tíz napon elérheti az egymilliót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.