Étkező- és fekvőkocsis vonat indul Székelyföldre

A több évtizede működő, mára tradicionálissá vált Corona IC vonatpár fejlesztését nemzetpolitikai szempontból is fontosnak nevezte közleményében a MÁV.

Magyar Nemzet
2019. 09. 06. 15:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javított az Erdélybe, Székelyföldre járó intercity (IC) járatának műszaki állapotán és komfortszolgáltatásain a MÁV-Start. Ezután a Corona intercity utasbarát árazással és étkezőkocsi-szolgáltatással, valamint a korábbinál modernebb fekvőhelyes kocsival közlekedik. A több évtizede működő, mára tradicionálissá vált Corona IC vonatpár fejlesztését nemzetpolitikai szempontból is fontosnak nevezte közleményében a vasúttársaság. A Corona Intercity Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti – Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnádfürdő és Sepsiszentgyörgy mind megállási helyei –, így a határon túli magyarság és az odalátogató rokonság körében keresett járatról van szó.

Az idei nyáron a balatoni forgalomban tesztelt étkezőkocsi-szolgáltatás kiterjesztéseként a Corona IC-ken is újra lesz lehetőség a fedélzeti étkezésre. A kínálatban streetfood jellegű, egyszerűbb, de alacsony áron értékesített ételek találhatók – hamburger, hotdog –, amelyekkel kapcsolatban a balatoni forgalomból kedvezőek a tapasztalatok, emellett többek közt Csíki sört is rendelhetnek az utasok. Az intercity fekvőhelyes kocsijaként az eddigi helyett modernebb kocsi közlekedik: esztétikusabb belső megjelenésű, és minden fülkében található konnektor.

A kocsiban zárt rendszerű WC van, a modernebb fékrendszernek köszönhetően pedig a járművek lényegesen csendesebbek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.